TTV Odion Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Op 1 november 1960 sloot TTV Odion zich officieel aan bij de NTTB. Vanaf dat moment kon Odion in competitieverband gaan spelen en deelnemen aan toernooien.

In de jaren ’60 waren er weinig mogelijkheden om te gaan sporten, naast voetbal en gymnastiek was er niet veel te beleven in Gaanderen. Hier kwam verandering in toen enkele enthousiastelingen op de gedachte kwamen om een tafeltennisvereniging op te richten. Dit bleek al snel een schot in de roos, het ledenaantal steeg gestaag en het niveau van de vereniging groeide met grote sprongen, ook al was er in die tijd geen echte training en probeerde ze vooral elkaars spelletje te kopiëren.

In de jaren die volgde moest de vereniging vaak verkassen in verband met verbouwingen van de speel/gymzaal. Er werd in die tijd zelfs de kantine van de Ferro als sportzaal omgetoverd. Met de komst van sporthal ‘’de Pol’’ in 1974 kwam de grote doorbraak. Een nieuwe lichting met jonge spelers meldde zich aan bij de club, inmiddels waren er al opgeleide trainers beschikbaar en werd binnen zes jaar het eerste jeugdteam kampioen van Nederland en mochten deelnemen aan de landelijke senioren competitie. Ook hier bleef het succes niet uit, binnen enkele jaren speelde ze op het hoogste niveau in de ere klasse, Odion speelde zelfs Europacup! Een nieuwe mijlpaal werd bereikt toen Odion in 1982 in hun eigen zaal konden gaan spelen.