Geschiedenis

Ruim 50 jaar geleden, om precies te zijn op 1 november 1960, vond de officiële aansluiting van de TTV Odion bij de NTTB plaats. Vanaf dat moment kon de vereniging in competitieverband gaan spelen en deelnemen aan toernooien.

In die jaren waren er in Gaanderen nog niet zoveel mogelijkheden om sport te bedrijven, naast voetbal en gymnastiek was er niet veel te beleven op sportgebied. Dat veranderde in bovengenoemd jaar toen enkele enthousiastelingen op de gedachte kwamen een echte tafeltennisvereniging op te richten. Een schot in het roos bleek al snel, het ledenaantal steeg gestaag en het niveau steeg met sprongen, ook al was er van echte training toen nog geen sprake, men keek hoe anderen het spelletje speelden en probeerden dit na te doen.

In de jaren ’60 moest de vereniging vaak verkassen i.v.m verbouwingen van de speel/gymzaal. Er werd in die tijd zelfs de kantine van de Ferro als sportzaal omgetoverd. Met de komst van de sporthal de Pol in 1974 kwam de grote doorbraak. Een nieuwe lichting spelertjes meldde zich aan, er waren inmiddels opgeleide trainers beschikbaar en binnen zes jaar werd het eerste jeugdteam kampioen van Nederland en mochten deelnemen aan de landelijke senioren competitie. Ook hier bleef het succes niet uit, binnen enkele jaren speelde men op het hoogste niveau in de ere klasse, er werd zelfs Europacup gespeeld. Een nieuwe mijlpaal werd bereik toen in 1982 een eigen home werd betrokken. Maar begin jaren ’90 kwam een einde aan de successen reeks, de topspelers verlieten de vereniging omdat men elders geld kon verdienen. Ook kwamen de spelers op een leeftijd dat ze zelf een gezin gingen stichten. Weer anderen hielden het een poos voor gezien.